laagtse prijsgarantie keurmerk internet providers
// glasvezel

Glasvezel internet vergelijken

Glasvezel internet is de modernste en nieuwste manier om internet gegevens over lange afstanden te verzenden met behulp van strengen van puur glas of plastic. Deze strengen zijn zo dun als een mensenhaar en kunnen gegevens met extreem hoge snelheden up- en downloaden, waardoor het een populaire keuze is geworden voor veel bedrijven en bij particulieren in huis.

Wat is glasvezel internet

Glasvezelkabels zijn gemaakt van dunne strengen van glas of plastic die zijn ingekapseld in een beschermend omhulsel. Deze strengen kunnen gegevens verzenden met behulp van lichtpulsen, die over lange afstanden kunnen reizen zonder hun signaalsterkte te verliezen. Dit maakt een glasvezel internetverbinding ideaal voor het verzenden van gegevens over lange afstanden, omdat het sneller en efficiënter is dan traditionele koperen of telefoon kabels.

 

// Glasvezel

Hoe werkt glasvezel?

Glasvezelkabels werken door gegevens te verzenden met behulp van lichtpulsen. De data wordt eerst geactiveerd in een digitaal signaal, dat vervolgens door de glasvezelkabel wordt gestuurd. De lichtpulsen gaan door de kabel en worden opgevangen door een router apparaat aan de andere kant, wat de licht puls data gegevens omzet in een weer bruikbare vorm.

 

// glasvezel

Waarom kiezen voor glasvezel

Het gebruik van glasvezeltechnologie voor uw internetverbinding heeft veel voordelen. Een van de belangrijkste voordelen is de hoge snelheid van gegevensoverdracht. Glasvezelkabels kunnen gegevens met extreem hoge snelheden verzenden, waardoor het een uitstekende keuze is voor bedrijven en woningen die hoge internetsnelheden nodig hebben.

Naast de hoge snelheden is glasvezeltechniek ook zeer betrouwbaar. De glasvezelkabels zijn niet gevoelig voor interferentie of signaalverlies, waardoor het een betrouwbare keuze is voor bedrijven en woningen.

 

// glasvezel

5 voordelen van een glasvezel verbinding

  • Hoge snelheden: Glasvezel internet is in staat gegevens met extreem hoge snelheden te verzenden, waardoor het een uitstekende keuze is voor bedrijven en woningen die hoge internet snelheden nodig hebben.
  • Betrouwbaarheid: Glasvezelverbinding is niet gevoelig voor interferentie of signaalverlies, waardoor het een betrouwbare keuze is.
  • Duurzaamheid: Glasvezelkabels zijn gemaakt van dunne strengen van glas of plastic, waardoor ze duurzamer en beter bestand zijn tegen beschadiging dan traditionele koperen kabels.
  • Energie-efficiëntie: glasvezeltechnologie gebruikt minder energie dan traditionele koperen kabels, waardoor het een energiezuinigere keuze is.
  • Compatibiliteit: Glasvezel internet is compatibel met een breed scala aan apparaten, waardoor het een flexibele keuze is voor zowel bedrijven als consumenten

 

// glasvezel

Stap over naar een glasvezel internet verbinding

Als u op dit moment gebruik maakt van een traditionele internetverbinding, zijn er verschillende redenen waarom u zou moeten overwegen om over te stappen op een glasvezel internetverbinding.

Ten eerste is omdat een glasvezel internetverbinding veel sneller dan traditionele verbindingen. Dit betekent dat u kunt genieten van hogere internetsnelheden en een veel betere en efficiëntere online ervaring.

Naast de hoge snelheden is glasvezeltechnologie ook betrouwbaarder dan traditionele internetverbindingen. Dit betekent dat u minder last zal hebben van storingen in uw internetverbinding en een meer consistente online ervaring.

 

Welke snelheid heeft glasvezel?

Glasvezel is in staat gegevens met extreem hoge snelheden te verzenden, waarbij sommige kabels gegevens kunnen verzenden met snelheden tot 100 Gbps (gigabits per seconde). Dit is aanzienlijk sneller dan traditionele koperen kabels, die doorgaans beperkt zijn tot snelheden van rond de 10 Gbps.

Welke glasvezelsnelheid u nodig heeft

De glasvezelsnelheid die u nodig heeft, hangt af van uw internetgebruik en het aantal personen in uw huishouden. Als u een zware internetgebruiker bent die veel video’s streamt, online games speelt en grote bestanden downloadt, dan heeft u waarschijnlijk een snellere glasvezelverbinding nodig. Als u een lichte internetgebruiker bent die internet alleen gebruikt voor basistaken zoals browsen en e-mailen, kan een tragere glasvezelverbinding van 100 M/bps volstaan.

 

// review

Trustpilot

TrustScore 4 uit 5

Klanten geven Vergelijkprovidersnel.nl een
gemiddelde score van 4,4/5!

 

// FAQ

Veelgestelde vragen over Alles in 1.

Wat is glasvezel precies

Glasvezel is een dunne optische vezel die bestaat uit glas of kunststof. Deze vezel wordt gebruikt om digitale informatie, zoals internetdata, over grote afstanden te verzenden. Dit gebeurt door middel van lichtpulsen die door de vezel worden geleid.

 

Welke providers bieden glasvezel aan

De volgende providers bieden internet verbindingen aan met glasvezel: Caiway, DELTA, KPN, T-Mobile, Youfone.

Gaat u glasvezel internet bestellen bij ons? Dan profiteer dan ook direct van onze services zoals: Laagste prijsgarantiecashbacksinstallatie garantie en overstapservice.

Hoe werkt glasvezel

Glasvezel werkt door middel van lichtpulsen die door de vezel worden geleid. Deze lichtpulsen worden gegenereerd door een zender aan de ene kant van de vezel, en ontvangen door een detector aan de andere kant. De informatie die via deze lichtpulsen wordt verzonden, kan bestaan uit internetdata, televisiebeelden of telefoonoproepen.

 

Hoe weet ik of glasvezel beschikbaar is op mijn adres

De beschikbaarheid van glasvezel varieert per gebied. U kunt het beste onze postcode check uitvoeren.

 

Wat zijn de kosten van glasvezel

De kosten van glasvezel kunnen variëren, afhankelijk van de aanbieder en het gekozen abonnement. In de regel zijn de kosten voor een glasvezelabonnement hoger dan voor een traditioneel kabel- of adsl-abonnement. Dit komt omdat glasvezel een moderne en kostbare technologie is. Houd er rekening mee dat er vaak wel eenmalige kosten zijn voor de aansluiting op glasvezel. Alle prijzen vindt u duidelijk terug in onze provider vergelijker

 

Kan ik glasvezel gebruiken voor mijn bedrijf?

Ja, glasvezel kan ook gebruikt worden voor bedrijven. Het biedt dezelfde voordelen als voor particulieren, zoals snelheid en betrouwbaarheid. Bovendien kan glasvezel ook gebruikt worden voor specifieke bedrijfsdoeleinden, zoals videoconferenties of cloud computing. Bent u op zoek naar zakelijk internet? Dan kunnen wij u KPN zakelijk internet aanbevelen.