algemene levertijden van internet providers in Nederland
// Levertijd

Gemiddelde levertijd internet, tv en bellen per provider

Oplevering van een nieuw internetabonnement kan afhankelijk van de provider en type verbinding enkele dagen tot weken in beslag nemen. Hieronder ziet u exact wat de gemiddelde levertijd is per provider en verbinding.

Gemiddelde internet levertijden (dagen) per verbinding over alle Nederlandse providers:

VDSL: 14 dagen
Kabel: 7 dagen
Glasvezel: 15 dagen

Gemiddeld duurt oplevering van VDSL-internet via de vaste telefoonaansluiting of een glasvezel abonnement twee tot vier weken. Kabelinternet via de tv-kabel is sneller te leveren, dit heeft u doorgaans binnen een week in huis. Via onze klantenservice kunt u ook altijd een start datum doorgeven, u kunt dus van te voren al bestellen! Ook heeft u altijd 14 dagen bedenktijd.

 
 
 

 

// review

Trustpilot

TrustScore 4 uit 5

Klanten geven Vergelijkprovidersnel.nl een
gemiddelde score van 4,4/5!

 

// FAQ

Veelgestelde vragen over
levertijden van internet providers in Nederland

Wat is de gemiddelde levertijd voor internet in Nederland

De gemiddelde levertijd voor internet in Nederland varieert afhankelijk van de provider en de locatie. Sommige providers bieden snelle levertijden van slechts enkele dagen, terwijl andere providers een levertijd van enkele weken hebben. Het is belangrijk om te controleren met de provider wat de specifieke levertijd is voor uw locatie voordat u een contract afsluit.

 

Wat zijn de factoren die de levertijd beïnvloeden

Er zijn verschillende factoren die de levertijd van internet kunnen beïnvloeden. Deze factoren omvatten onder meer de beschikbaarheid van infrastructuur in uw gebied, de drukte bij de provider, en eventuele technische problemen. Het is belangrijk om te weten dat de levertijd ook kan worden beïnvloed door het type internetdienst dat u afsluit, zoals kabelinternet of glasvezelinternet.

 

Hoe kan ik de levertijd verkorten

Er zijn een aantal manieren waarop u de levertijd voor uw nieuwe internet abonnement kunt verkorten. Een van de belangrijkste manieren is door te zorgen dat uw woning technisch geschikt is voor internet. Dit betekent dat u moet controleren of uw woning over de juiste aansluitingen beschikt, zoals een coax-aansluiting voor kabelinternet of een glasvezelmodem voor glasvezelinternet.

Als uw woning technisch geschikt is, kunt u ook overwegen om een provider te kiezen die snelle levertijden aanbiedt. Sommige providers hebben speciale programma's waarmee ze sneller kunnen leveren dan andere providers.

Een andere manier om de levertijd te verkorten is door de afspraken met de provider goed te plannen. Bespreek met de provider wanneer het u het beste uitkomt om de installatie te laten plaatsvinden en maak hierover duidelijke afspraken. Dit zal helpen om te zorgen dat de installatie zo snel mogelijk verloopt en afgehandeld is.