Ziggo logo svg

Ziggo is een Nederlands telecombedrijf dat internet, televisie en telefonie-diensten aanbiedt aan consumenten en bedrijven. Het bedrijf biedt een ruim aanbod aan televisiezenders en extra opties zoals interactieve tv en de mogelijkheid om programma’s op te nemen en via de Ziggo GO app te bekijken. 

Ziggo internet: alles wat u moet weten over snelheid, prijzen en vergelijkingen

Als u op zoek bent naar een internetprovider, is Ziggo waarschijnlijk een van de eerste namen die in u opkomt. Ziggo is een van de grootste internetproviders in heel Nederland, met een groot aanbod aan abonnementen voor internet, televisie en telefonie. Op deze pagina bespreken we alles wat u moet weten over Ziggo internet, inclusief snelheid, prijzen en vergelijkingen met andere providers.

 

// Ziggo

Snelheid

Een van de belangrijkste factoren bij het kiezen van een internetprovider is de snelheid van het internet. Ziggo biedt verschillende abonnementen met verschillende snelheden, afhankelijk van uw wensen en budget. De snelste optie is Ziggo Internet & bellen 200, met een maximale downloadsnelheid van 200 Mbps en een maximale uploadsnelheid van 20 Mbps. Dit is meer dan voldoende voor het streamen van video in 4K-kwaliteit, het spelen van online games en het snel downloaden van grote bestanden. Weet u niet welke internetsnelheid u nodig heeft? Lees dat dan hier.

 

// Ziggo

Prijzen

Naast snelheid is ook de prijs een belangrijke factor bij het kiezen van een internetprovider. Ziggo biedt verschillende abonnementen tegen verschillende prijzen, afhankelijk van de snelheid en de extra’s die u wilt. De goedkoopste optie is Ziggo Internet & bellen 25, met een maximale downloadsnelheid van 25 Mbps en een prijs van €32,50 per maand. De duurste optie is Ziggo Internet & bellen 200, met een maximale downloadsnelheid van 200 Mbps en een prijs van €62,50 per maand.

 

// Ziggo

Vergelijking met andere providers

Als u op zoek bent naar een internetprovider, is het verstandig om verschillende providers met elkaar te vergelijken. Hieronder vindt u een vergelijking tussen Ziggo en een aantal andere populaire providers in Nederland:

ProviderMaximale downloadsnelheidPrijs per maand
Ziggo200 Mbps€62,50
KPN150 Mbps€57,50
Telfort100 Mbps€47,50
T-Mobile50 Mbps€37,50

Uit deze vergelijking is te zien dat Ziggo een van de snelste providers is, maar ook een van de duurste. Als u op zoek bent naar de beste prijs-kwaliteitverhouding, is T-Mobile een goede optie. Als u echter op zoek bent naar de hoogste snelheid, is Ziggo de beste keuze.

 

// Ziggo

Ziggo alles-in-1: internet, tv en telefonie in één abonnement

Een van de grootste voordelen van Ziggo is dat ze een aantal alles-in-1 abonnementen aanbieden. Dit betekent dat u internet, televisie en telefonie in één abonnement kunt afnemen, waardoor u geen gedoe heeft met verschillende facturen en contracten. Hieronder heb ik een overzicht voor u gemaakt van alle verschillende alles-in-1 abonnementen van Ziggo.

Overzicht Ziggo alles-in-1 abonnementen

AbonnementInternet snelheidTelevisiezendersExtra optiesTelefoniePrijs per maand
Start100 Mbps115+Basis opname functionaliteitOnbeperkt bellen naar Nederlandse nummers€34,99
Standaard300 Mbps185+Basis opname functionaliteit, Ziggo ReplayOnbeperkt bellen naar Nederlandse nummers€49,99
Complete600 Mbps225+Basis opname functionaliteit, Ziggo Replay, Ziggo GoOnbeperkt bellen naar Nederlandse nummers€59,99
Premium1000 Mbps235+Basis opname functionaliteit, Ziggo Replay, Ziggo Go, Ziggo Sport TotaalOnbeperkt bellen naar Nederlandse nummers€79,99

Met Ziggo alles-in-1 heeft u de keuze uit verschillende abonnementen, elk met een eigen set aan internet snelheid, televisiezenders, extra opties en telefonie diensten, elk met een eigen prijs per maand. Zo kunt u kiezen voor een Start abonnement met 100Mbps, 115+ televisie zenders, basis opname functionaliteit en onbeperkt bellen naar Nederlandse nummers voor €34,99 per maand. Of kies voor een compleet abonnement met 600Mbps, 225+ televisie zenders, basis opname functionaliteit, Ziggo Replay, Ziggo Go en onbeperkt bellen naar Nederlandse nummers voor €59.

 

// Ziggo

Ziggo TV zender schema en extra opties

Ziggo TV zender schema

BasiszendersThema zenders
NPO 1, 2 en 3Discovery Channel
RTL 4, 5 en 7SBS 6, 8 en 9
RTL CrimeFox Sports
RTL LoungeNational Geographic
NPO CulturaEurosport
NPO BestZiggo Sport
VeronicaFilm1

Interactieve TV van Ziggo

Met Ziggo’s interactieve tv heeft u toegang tot een aantal handige functies zoals:

  • Ziggo Replay: Hiermee kunt u eerder uitgezonden programma’s terugkijken
  • Opnemen: Met deze functie kunt u programma’s opnemen en later terugkijken
  • Ziggo GO: Met deze app kunt u programma’s op uw mobiele apparaat bekijken
  • Ziggo Sport Totaal app: Hiermee kunt u naar extra sportzenders kijken en wedstrijden live volgen.
  • Ziggo Mediabox XL: Hiermee heeft u toegang tot online videotheken zoals Netflix en Amazon Prime Video.
// Ziggo

Ziggo kiezen, ja of nee?

Al met al biedt Ziggo een ruim aanbod aan televisiezenders en extra opties zoals interactieve tv en de mogelijkheid om programma’s op te nemen en via de Ziggo GO app te bekijken. Ook biedt Ziggo de mogelijkheid om via de Ziggo Sport Totaal app extra sportzenders.

te bekijken en wedstrijden live te volgen. Voor degenen die ook graag online videotheken zoals Netflix en Amazon Prime Video kijken, biedt Ziggo ook de mogelijkheid om hier toegang toe te krijgen via de Ziggo Mediabox XL.

Al met al is Ziggo een goede keuze voor wie op zoek is naar een ruim aanbod aan televisiezenders en extra opties zoals interactieve tv en de mogelijkheid om programma’s op te nemen en via de Ziggo GO app te bekijken. De klantenservice van Ziggo is ook snel te bereiken en behulpzaam. Zoals met elk product, zijn er wel enkele nadelen, zoals het feit dat de prijzen kunnen variëren en dat sommige extra opties alleen beschikbaar zijn voor extra betaling. In het algemeen is Ziggo een solide keuze voor televisie- en internetdiensten.

 

// FAQ

Veelgestelde vragen over Ziggo.

Caiway klantenservice en contact gegevens

Contactgegevens Ziggo Klantenservice

  • Telefoonnummer: 0900-1884 (€ 0,10 per minuut)
  • E-mail: klantenservice@ziggo.nl
  • Chat: beschikbaar via de Ziggo website
  • Adres voor correspondentie: Postbus 1272, 3800 AG Amersfoort, Nederland

Bestelling status opvolgen

  • U kunt uw bestelling status opvolgen door in te loggen op uw Ziggo account op de Ziggo website. Hier kunt u informatie vinden over uw huidige abonnementen en bestellingen.

Algemene voorwaarden

 

 

Wat is de maximale internet snelheid die Ziggo biedt

Ziggo biedt internet snelheden tot wel 1 Gbps. Dit is afhankelijk van uw locatie en/of internet abonnement.

 

Hoe kan ik mijn internet snelheid testen

U kunt uw internet snelheid testen door gebruik te maken van onze snelheidstest 

 

Hoe kan ik problemen met mijn internet oplossen

Als u problemen ondervindt met uw internet, kunt u eerst de Ziggo troubleshooter raadplegen op de Ziggo website. Als dit niet helpt, kunt u contact opnemen met de Ziggo klantenservice voor verdere hulp.

 

Kan ik Ziggo internet gebruiken voor online gaming

Ja, Ziggo internet is geschikt voor online gaming. U kunt genieten van een stabiele verbinding en hoge snelheid.

 

Kan ik Ziggo internet gebruiken voor streaming

Ja, Ziggo internet is geschikt voor streaming van video's en muziek. U kunt genieten van een stabiele verbinding en hoge snelheid.

 

Kan ik Ziggo internet gebruiken voor het werken vanuit huis

Ja, Ziggo internet is geschikt voor het werken vanuit huis. U kunt genieten van een stabiele verbinding en hoge snelheid.

 

Kan ik mijn Ziggo internet verbinding delen met andere apparaten

Ja, u kunt uw Ziggo internet verbinding delen met andere apparaten door gebruik te maken van een router.

 

Wat gebeurt er als ik mijn Ziggo internet abonnement opzeg

Als u uw Ziggo internet abonnment opzegt, zal uw internetverbinding worden stopgezet op de opzegdatum. Het is aan te raden om contact op te nemen met Ziggo om te bespreken of er een mogelijkheid is om het abonnement te verlengen of op een andere manier te veranderen voordat u besluit om op te zeggen.

// review

Trustpilot

TrustScore 4 uit 5

Klanten geven Vergelijkprovidersnel.nl een
gemiddelde score van 4,4/5!