Kpn logo postcodecheck

Welkom op de website van Vergelijkprovidersnel.nl. Benieuwd naar uw internetsnelheid? Doe de Speedtest van KPN. Het is niet alleen belangrijk om te weten hoe snel uw internet is, maar het is ook van cruciaal belang om te weten of uw provider, KPN de snelheden levert die het beloofd heeft. 

 

// Ziggo

Waarom is het belangrijk om uw internet snelheid te testen?

We gebruiken het internet voor bijna alles in ons dagelijks leven, van het bekijken van video’s tot het werken op afstand. Een snelle internetverbinding is van vitaal belang voor de meeste mensen. Maar hoe weet u of uw internetverbinding snel genoeg is? Door het uitvoeren van een Speedtest KPN, kunt u uw internetsnelheid meten en controleren of uw internet provider zich aan zijn beloften voldoet.

Hoe gebruikt u de Speedtest KPN?

De Speedtest voor KPN is een eenvoudig te gebruiken tool die u kunt vinden op de website van KPN. Om de KPN Speedtest te gebruiken, volgt dan deze eenvoudige stappen:

 1. Sluit alle programma’s en apps af die uw internetverbinding kunnen vertragen.
 2. Druk op de “GA” knop van onze speedtest
 3. Wacht tot de test is voltooid en bekijk  direct de resultaten van uw KPN speedtest

Tips voor het krijgen van nauwkeurige resultaten

Om nauwkeurige resultaten te krijgen, zijn hier enkele tips die u kunt volgen:

 • Sluit alle programma’s en apps af die uw internetverbinding kunnen vertragen.
 • Voer de test uit op verschillende tijdstippen van de dag en op verschillende dagen om een beter beeld te krijgen van uw gemiddelde internetsnelheid.
 • Voer de test uit op verschillende apparaten om te zien of er een verschil is in snelheid.

Wat de resultaten van de Speedtest KPN betekenen

Na het uitvoeren van de Speedtest KPN, ziet u verschillende resultaten, waaronder ping, download- en uploadsnelheden. Hier is wat elk resultaat betekent:

 • Ping: de tijd die het duurt voordat uw apparaat communiceert met de server. Hoe lager de ping, hoe beter.
 • Download snelheid: de snelheid waarmee gegevens van de server naar uw apparaat worden gedownload. Hoe hoger de downloadsnelheid, hoe beter.
 • Uploadsnelheid: de snelheid waarmee gegevens van uw apparaat naar de server

Hoe weet u of uw resultaten goed of slecht zijn?

Om te weten of uw resultaten goed of slecht zijn, moet u uw snelheid vergelijken met de snelheid die door uw provider KPN wordt beloofd. Als uw resultaten dicht bij de beloofde snelheid liggen, kunt u ervan uitgaan dat uw verbinding goed werkt. Als uw resultaten echter veel lager zijn dan wat KPN belooft, dan moet u contact opnemen met uw provider om te zien of er iets mis is met uw verbinding.

Factoren die uw Speedtest KPN-resultaten beïnvloeden

Er zijn verschillende factoren die uw Speedtest-resultaten kunnen beïnvloeden, waaronder:

 • Verschillende soorten internetverbindingen: ADSL, VDSL, kabel, glasvezel, 4G of 5G mobiel internet. Elke verbinding heeft zijn eigen snelheidslimieten en kan dus verschillende resultaten opleveren.
 • Hardware- en softwareproblemen: problemen met uw modem, router, kabels of software kunnen uw verbinding vertragen en uw resultaten beïnvloeden.
 • Netwerkcongestie: wanneer er te veel mensen tegelijkertijd online zijn, kan dit uw internetsnelheid vertragen.


Verschillende soorten KPN Speedtests

Er zijn verschillende soorten Speedtests die u kunt uitvoeren met KPN, waaronder:

 • Speedtest voor providers: Een speedtest voor alle providers.
 • KPN Speedtest wifi: test uw wifi-snelheid.
 • Speedtest KPN glasvezel: test de snelheid van uw glasvezelverbinding.
 • Smartphone: test uw internetsnelheid op uw smartphone.
 • Laptop: test uw internetsnelheid op uw laptop.
 • Tablet: test uw internetsnelheid op uw tablet.


Conclusie

Door de Speedtest KPN regelmatig uit te voeren, kunt u controleren of uw provider KPN de snelheden levert die het beloofd heeft. Als u problemen blijft ondervinden met uw internetverbinding, aarzel dan niet om contact op te nemen met uw provider voor hulp en ondersteuning.

// review

Trustpilot

TrustScore 4 uit 5

Klanten geven Vergelijkprovidersnel.nl een
gemiddelde score van 4,4/5!

 

// FAQ

Veelgestelde vragen over Ziggo Speedtest

Is dit een onafhankelijke KPN Speedtest?

Als u op zoek bent naar een onafhankelijke KPN Speedtest, dan bent u bij ons aan het juiste adres. Bij Vergelijkprovidersnel.nl bieden we een gratis en onafhankelijke KPN Speedtest aan, die u kunt gebruiken om de snelheid van uw internetverbinding te testen.

Onze KPN Speedtest is ontworpen om nauwkeurige en betrouwbare resultaten te leveren, zodat u een duidelijk beeld krijgt van hoe snel uw internetverbinding daadwerkelijk is. We gebruiken geavanceerde technologieën en servers om ervoor te zorgen dat onze speedtest nauwkeurige en betrouwbare resultaten oplevert.

 

Duidelijkheid over internetsnelheden

Er zijn diverse oorzaken voor traag internet. De factoren die van invloed zijn op uw internetsnelheid variëren per situatie en/of locatie. Hieronder staan enkele belangrijke factoren op een rijtje.

Oorzaken in huis:

De manier waarop uw internet in huis aansluit, bepaalt mede de maximale internetsnelheid. Als u bijvoorbeeld uw modem niet direct op de hoofdaansluiting aansluit, haal je nooit de optimale snelheid. Lees hieronder meer over factoren die van invloed zijn op de internetsnelheid.

Punt van binnenkomst telefoonlijn:

Om een maximale internetsnelheid te behalen, sluit u de modem direct aan op het punt waar uw telefoonlijn het huis binnenkomt. Hoe meer kabels u gebruikt en hoe langer deze zijn, hoe lager uw internetsnelheid zal zijn. Gebruik een korte kabel bij de hoofdaansluiting.

Bekabelde verbindingen zijn altijd sneller dan draadloze:

Wanneer u de modem verbindt met deze hoofdaansluiting (het zogenaamde ISRA-punt), kun je dat het beste doen met een korte kabel van ongeveer 30 cm. De hoofdaansluiting bevindt zich meestal in uw meterkast, maar soms in uw woonkamer of kelder. Een bekabelde verbinding is altijd sneller dan een draadloze verbinding. Sluit bij voorkeur uw computer met een kabel aan op de modem. Een ethernetkabelverbinding is altijd sneller en stabieler dan een draadloze wifi-verbinding. Een bekabelde verbinding is ook beter dan een aansluiting met KPN SuperWifi.

Gebruik de juiste kabels:

Uw internetsnelheid is niet optimaal met slechte of verkeerde kabels. Gebruik alleen cat5e of cat6 ethernetkabels en geen platte kabels. Alleen cat5e of cat6 ethernetkabels kunnen hoge snelheden aan. De ethernetkabels worden meegeleverd in het installatiepakket van KPN. Gebruik zo min mogelijk koppelingen. Vooral in bestaande bekabeling zitten nog wel eens koppelingen. Verwijder deze, want elke extra koppeling beïnvloedt uw snelheid.

Zorg voor de juiste computerinstellingen:

De juiste instellingen van uw computer en netwerkkaart verhogen uw internetsnelheid enorm. Daarnaast is het belangrijk om virussen en andere kwaadaardige programma’s buiten de deur te houden.

Tip: Gebruik een Windows 10-app

Het aantal aangesloten apparaten: Bij normaal surf- of kijkgedrag kunt u thuis gemakkelijk met meerdere mensen tegelijk internetten of TV kijken. Maar als u grote bestanden downloadt en tegelijk televisie kijkt of andere online videofilmpjes, kan de internetsnelheid slechter worden. Dit komt doordat een van deze activiteiten dan alle snelheid (dit noemen we bandbreedte) 

Als uw computer updates binnenhaalt, legt dit ook tijdelijk beslag op uw beschikbare bandbreedte. Windows-software zoekt regelmatig automatisch naar nieuwe updates en haalt deze binnen via het internet.

Naast het gebruik van meerdere computers of iPads heeft Interactieve Televisie ook invloed op jouw internetsnelheid. Interactieve TV en Bellen hebben altijd voorrang op het overige internetverkeer, zoals downloads.

De snelheid en de kwaliteit van de internetverbinding zijn belangrijk voor KPN

KPN probeert dan ook de gevraagde bandbreedte van TV zo min mogelijk ten koste te laten gaan van de snelheid die de klant afneemt. Dit doen we door, indien mogelijk, de snelheid van jouw internetverbinding altijd op de maximaal haalbare technische bandbreedte te zetten tijdens het TV kijken. Dit maximum is voornamelijk afhankelijk van de afstand van jouw huis tot de wijkcentrale.

Als je alleen internet hebt, dan zorgt KPN ervoor dat je gewoon de snelheid krijgt die past bij jouw pakket. De bandbreedte die TV nodig heeft, gaat zoveel mogelijk ten koste van de bandbreedte die je over hebt tussen de maximaal haalbare technische snelheid en de snelheid die past bij jouw pakket. Pas als de TV gevraagde bandbreedte hoger is dan het beschikbare restant, zal de internetsnelheid tijdens het TV kijken dalen.

Doe een speedtest

Om te controleren of je de snelheid krijgt waarvoor je betaalt, kun je een speedtest uitvoeren. KPN raadt aan om de speedtest via een bekabelde verbinding uit te voeren. Doe onze onafhankelijke KPN Speedtest