freedom logo

Freedom Internet is een jonge internetprovider die oude idealen koestert: een vrij, open en toegankelijk internet voor iedereen, waarbij veiligheid, privacy en kwaliteit de kernwaarden zijn. Ze nemen het stokje over van het Iconische Xs4all, Freedom is erg gefocust op privacy en vrijheid iets waar Xs4all ook om bekend stond in zijn glorie jaren.

Freedom internet, tv of telefonie abonnement:

Bij vergelijk provider snel kunt u de twee abonnementen die Freedom aanbiedt vergelijken. Voor nu is er keuze voor een glasvezel of VDSL verbinding. Bij Freedom heeft een installatie door een monteur een vaste lage prijs van €25,- natuurlijk mag u het ook zelf aansluiten.

Geef in de vergelijker zelf uw voorkeuren aan door te selecteren en filteren. Wilt u alleen gebruik maken van internet? Of een combinatie maken van internet, tv en/of bellen, dit kan allemaal aangegeven worden. Vul uw postcode in de vergelijker en wij geven u een duidelijk overzicht voor alle internet, tv en telefonie mogelijkheden voor Freedom op uw adres.

 

// Freedom

Freedom internet

U heeft bij Freedom de keuze voor twee internet verbindingen: VDSL en Glasvezel. De snelheid van Freedom VDSL ligt over het algemeen een stuk lager vergeleken met dat van Freedom glasvezel internet, met name qua uploadsnelheid. Doe de postcodecheck om te zien welke van de twee Freedom verbindingen beschikbaar is op uw adres.

Elk aangeboden abonnement komt inclusief met een modem en installatie garantie. Lees hier welke internetsnelheid u nodig bent voor uw huishouden.

Kabel internet verbinding

Bij Freedom kunt u kiezen uit de onderstaande VDSL internetsnelheid

  • 110 Mb/s down en 40 Mb/s uploadsnelheid

Glasvezel internet verbinding

Met glasvezel heeft u stabiel en super snel internet, zo bent u klaargestoomd voor alles wat de toekomst te bieden heeft.

Bij Freedom kunt u kiezen uit de onderstaande glasvezelnetwerk internetsnelheid:

  • 1000 Mb/s down en uploadsnelheid

Freedom tv

Gaat uw voorkeur uit naar alleen internet en tv van Freedom? Dat is natuurlijk mogelijk selecteer in onze vergelijker op alleen internet en tv. Wij geven u direct een overzicht van het aanbod van Freedom voor internet en tv.

Als u kiest voor het Tv pakket van Freedom dan kunt u genieten van de volgende diensten:

 • 82 tv-zenders waarvan 52 in HD kwaliteit
 • Interactieve tv ontvanger
 • Smart TV en mobiele TV app met 69 tv-zenders, terugkijken van opnames en buitenshuis tv kijken
 • Live tv pauzeren en opnemen tot 100 uur
 • Programma Gemist, Begin Gemist en Video on Demand
 • Inclusief gratis ESPN Compleet (4 zenders)
 • Inclusief gratis Film1 (4 zenders)

Freedom interactie tv

Bij Freedom internet interactieve tv krijgt u toegang tot meer dan 80 tv-zenders. Bij Freedom kunt u gebruik maken van een app waarmee u waar en wanneer u wilt programma’s, series of films  kan kijken op uw telefoon, tablet of laptop. Met Freedom interactieve tv  heeft u ook opties zoals: live pauzeren, opnemen en terugkijken, programma gemist, begin gemist en video on demand. Alle exacte informatie over wat u nou precies krijgt bij het Freedom internet abonnement zoals: TV programma’s, beeld kwaliteit, Freedom zenderpakketten, soort modem en ontvanger en het aantal tv’s dat u kan aansluiten vindt u allemaal terug in onze vergelijker bij het tab meer informatie.

Freedom vaste telefonie

Wilt u alleen vast bellen via Freedom? Dit zijn de drie mogelijkheden voor vaste telefonie pakketten:

Freedom Internet biedt bellen via internet (VoIP) als optie aan bij een internet abonnement. Freedom biedt bij het internetabonnement twee soorten pakketten bellen aan. U kunt kiezen voor:

 • Bellen Basis: € 5 per maand
 • Bellen Vrij NL: € 15 per maand

 

Freedom Verhuizen

Als u binnenkort gaat verhuizen en Freedom uw huidge internet, tv, telefoon provider is. Dan zijn er een aantal zaken waar u nog rekening mee moet houden om niet zonder de diensten van Freedom te komen zitten.

1. Controleer of u al vrij bent om over te stappen

Bekijk in uw contract of u al kan overstappen van uw huidige provider voor internet, tv, telefoon of telefonie. In uw afgesloten contract met kunt u deze datum terug vinden.

Kiest u om uw Freedom abonnement mee te nemen naar uw nieuwe adres? Dan kunt u uw huidige internet, tv, telefoon of telefonie abonnementen gewoon meeverhuizen. Bekijk wel eerst met onze vergelijker of Freedom zijn internet, tv en telefonie abonnementen wel leverbaar zijn op uw nieuwe adres.

Kiest u voor een nieuwe aansluiting bij een andere provider? Hier vindt u de levertijd van alle aanbieder in Nederland. Leveringen kunnen bij sommige providers wat langer duren, dus bestel uw internet en tv altijd optijd. U kunt de startdatum doorgeven aan onze klanten service na het bestellen van uw nieuwe abonnement.  Als u nog niet contract vrij bent en u verhuist naar een adres waar de huidige provider niet kan leveren. Dan kan het contract ontbonden worden, en kunt u een andere provider uitzoeken.

2. Contractduur nog niet voorbij?

Zit u nog vast aan uw contract? Helaas kunt u dan meestal niet zomaar dit abonnement opzeggen. U heeft de volgende opties:

 • Het huidige internet, tv, telefoon of telefonie abonnementen met Freedom afkopen en overstappen naar een andere provider.
 • Verhuis het huidige internet en andere abonnementen van Freedom mee naar uw nieuwe adres. Mocht u ervoor kiezen om uw abonnementen mee te verhuizen, neem dan contact op met de klantenservice van Freedom zelf via deze pagina.

3. Denk nog is na over uw huidige gebruik en wensen

Kan en gaat u overstappen? Denk dan nog is na over u huidige gebruik internet, tv en telefoon gebruik. Misschien is het tijd sneller internet omdat u meer gebruik maakt van steamingdiensten. Of meer TV programma’s voor extra vermaak op de zondag.

Lees hier welke internetsnelheid u nodig bent voor uw huishouden.

 

Hulp nodig?

Neem contact op met onze klantenservice of stuur een bericht in de chatfunctie(rechts onderin) voor vragen over het afsluiten van een abonnement. Wij helpen u graag verder.

Wilt u alleen gebruik maken van internet en televisie? Dat kan ook bij Caiway. U kunt gebruikmaken van onze vergelijker om te zien welke pakketten beschikbaar zijn en ook om een abonnement af te sluiten. U kunt kiezen uit meerdere tv-pakketten, elk met hun eigen programma’s en zenders.

 

// FAQ

Veelgestelde vragen over Freedom

Freedom klantenservice en contact gegevens

Freedom contactgegevens

Wilt u contact opnemen met Freedom over uw bestaande abonnement of wilt u de status opvragen van uw Freedom bestelling? Maak dan gebruik van onderstaande gegevens:

 • Telefonische klantenservice

  088-0115666 (Normaal/lokaal tarief).
  Maandag t/m vrijdag van 09:00 tot 17:00 uur.

 • Status van uw bestelling

  Telefonisch via 088-0115666 (Normaal/lokaal tarief).

 • Postadres

  Freedom Internet BV
  Melissaweg 23-25
  1033SP Amsterdam

 •  

 

Freedom reviews en recensies

Lees hier alle trustpilot reviews van mensen en hun ervaringen met het Freedom internet netwerk: www.trustpilot.com/review/freedom.nl

 
 

 

Is er een Freedom storing

Storingen  bij Freedom netwerk kunt u terug vinden op deze pagina:  https://freedom.nl/storingen

 
 

 

Freedom abonnement opzeggen

Als u niet langer gebruik wil maken van Freedom, dan kunt u het abonnement opzeggen. Wat er precies mogelijk is, hangt af van uw contract en de looptijd. Wij raden u aan om contact op te nemen met de klantenservice van Freedom

U kunt uiteraard ook per brief opzeggen. Het beste kunt u deze brief aangetekend versturen. Zo weet u altijd aan te kunnen tonen dat u de opzeggingsbrief heeft verstuurd.

Wanneer u wilt overstappen naar een nieuwe provider hoeft u in principe niet zelf uw Freedom abonnement op te zeggen. Uw nieuwe provider kan samen met Freedom uw oude abonnement stopzetten. Houw Freedom klantnummer bij de hand, deze is de nieuwe provider nodig.
Doe de postcodecheck en bekijk wat er beschikbaar is op uw adres, bestel het nieuwe abonnement en neem contact met ons op  laat ons direct uw opzegging regelen

 

Hoe snel wordt Freedom geleverd

Normaal gesproken wordt internet, tv en bellen van Freedom binnen 14 dagen geleverd met ook een bedenktijd van 14 dagen na levering. Lees hier over de levertijden van alle providers in Nederland waaronder Freedom.

 

Wat zijn de internet snelheden van Freedom

De snelheden van Freedom variëren afhankelijk van de technologie die in uw regio beschikbaar is. In gebieden met kabel- of glasvezelverbindingen kunnen we snelheden aanbieden tot wel 1000 Mbps. In gebieden met DSL-verbindingen zijn de snelheden meestal lager, maar nog steeds meer dan voldoende voor de meeste toepassingen.

 

// review

Trustpilot

TrustScore 4 uit 5

Klanten geven Vergelijkprovidersnel.nl een
gemiddelde score van 4,4/5!