Doe de speedtest en check uw provider internetsnelheid 

Wit u uw internet snelheid testen? Doe de Vergelijkprovidersnel.nl speedtest! Voor het meest accurate resultaat verbind dan eerst uw computer of laptop met een internet kabel aan de modem. Sluit ook alle streaming, software, tabbladen en programma’s af, op alle apparaten in uw huishouden. Uw WiFi snelheid kan lager uitvallen dan dat uw provider belooft heeft, de aangeprezen internetsnelheid is altijd de maximale internetsnelheid die uw abonnement kan behalen. Als u uw smartphone, tablet of ander soort telefoon gebruikt voor de speedtest, blijf dan binnen een afstand van 2 meter van uw modem.

Wat is een internet speedtest?

Met een speedtest kunt u snel, eenvoudig en gemakkelijk zien met een druk op de knop wat uw internetsnelheid is voor uw smartphone, tablet, computer, laptop en telefoon. In de internet speedtest vindt u de volgende belangrijken punten terug: downloadsnelheid, uploadsnelheid en ping. De speedtest werkt voor alle providers zoals: ZiggoKpnT-mobileDeltaCaiwayFreedomBudget-Alles-in-1Youfone en Online.nl

Wat betekenen de internet speedtest resultaten?

De beste internetverbindingen hebben een hoge download en uploadsnelheid, maar voor de ping geldt, hoe lager hoe beter. De speedtest laat in de resultaten de exacte internetsnelheid zien van uw internetverbinding. Uw upload en downloadsnelheid wordt in de speedtest in Mbps (megabit per seconde) aangegeven. Vergelijk de aangegeven internetsnelheid of deze overeenkomt met de snelheid van uw internet abonnement.

  • Downloadsnelheid bepaalt hoe snel uw data wordt ontvangen. Downloadsnelheid bepaalt dus hoe lang het duurt voordat uw bestand is gedownload. Hoe hoger de downloadsnelheid hoe beter.
  • Uploadsnelheid bepaalt hoe snel uw data wordt verstuurd. Dit bepaalt dus hoe snel bestanden en info er over doet om te versturen over het internet. Net zoals bij de downloadsnelheid, hoe hoger de uploadsnelheid hoe beter.
  • Ping Ook wel “latency” genoemd, geeft aan hoeveel tijd het kost om data uit te wisselen naar andere servers op het internet. Gamers zijn hier altijd wel bekend met dit begrip. Een lage ping is voor online gamers erg belangrijk om zo de beste reactie tijd te hebben van iedereen zonder haperingen in uw verbinding. Deze vertraging wordt kan je altijd terug vinden als: milliseconden (ms). Voor ping geldt dus, hoe lager hoe beter.

     

Waarom een speedtest ook belangrijk is voor internet providers (ISP’s)

Internetsnelheidstesten zijn een belangrijk hulpmiddel voor zowel internetproviders (ISP’s) als consumenten. Ze stellen ISP’s in staat om potentiële problemen met hun netwerken te identificeren en op te lossen, en ze stellen consumenten in staat te bevestigen dat ze de internetsnelheden krijgen waarvoor ze betalen.

Hier zijn een paar redenen waarom internetsnelheidstests belangrijk zijn voor ISP’s:

  • Monitoring van netwerkprestaties: internet providers kunnen speedtest gebruiken om de prestaties van hun netwerken te controleren en gebieden te identificeren waar de snelheden lager kunnen zijn dan verwacht. Dit kan hen helpen bij het identificeren en oplossen van problemen die vertragingen kunnen veroorzaken, zodat hun klanten de best mogelijke internetervaring krijgen.
  • Problemen oplossen: als een klant trage internetsnelheden meldt, kan een internet provider een speedtest gebruiken om het probleem te diagnosticeren. Door een snelheidstest uit te voeren, kan de internet provider bepalen of het probleem bij het apparaat van de klant ligt of bij het netwerk zelf.
  • Kwaliteit waarborging: Speedtests kunnen internet providers helpen ervoor te zorgen dat hun netwerken voldoen aan de normen en verwachtingen van hun klanten. Door regelmatig een speedtest uit te voeren, kunnen ISP’s bevestigen dat hun netwerken de beloofde snelheden leveren en eventuele problemen identificeren die mogelijk moeten worden aangepakt.

Over het algemeen zijn speedtests een belangrijk hulpmiddel voor ISP’s om ervoor te zorgen dat alle netwerken optimaal presteren en dat hun klanten de internetsnelheden ontvangen die ze verwachten en zijn beloofd.

Wat u nog meer kan met een speedtest

  1. Een uniek aspect van speedtests is dat ze op verschillende manieren kunnen worden uitgevoerd, waaronder online tools, zelfstandige software en gespecialiseerde hardwareapparaten. Hierdoor kunnen gebruikers de methode kiezen die het beste bij hun behoeften en voorkeuren past.
  2. Ten slotte kunnen speedtests worden gebruikt om de prestaties van verschillende soorten internetverbindingen te meten, waaronder breedband, mobiel en satelliet. Hierdoor kunnen gebruikers de snelheden en prestaties van verschillende technologieën vergelijken en degene kiezen die het beste aan hun behoeften voldoet.

De beste Speedtest

Onze speedtest is de beste op de markt omdat hij simpelweg de meest nauwkeurige en betrouwbare resultaten geeft. In tegenstelling tot andere speedtesten die kunnen worden beïnvloed door externe factoren, derde partijen of verouderde servers hebben. Onze speedtest werkt op de nieuwste en beste technologieën in samenwerking met eersteklas servers om u de meest nauwkeurige meting van internetsnelheid te geven. De speedtest test niet alleen uw download- en uploadsnelheden, maar controleert ook op ping en pakketverlies om u een zo breed mogelijk en uitgebreid inzicht te geven in uw internetverbinding prestaties. U kunt onze speedtest keer op keer vertrouwen voor de meest nauwkeurige en betrouwbare resultaten.

Beste Speedtest ook voor WiFi verbindingen en Telefoons

Naast de beste speedtest te zijn voor computers en laptops, is onze snelheidstest ook de beste keuze voor het testen van mobiele telefoon en WiFi verbindingen. Met de toenemende belang van 24/7 uptime van internetconnectiviteit in ons dagelijks leven, is het belangrijk om een betrouwbare en nauwkeurige manier te hebben om de snelheid en prestaties van uw telefoons en WiFi verbindingen te kunnen testen. Onze speedtest is geoptimaliseerd voor gebruik op alle verschillende soorten apparaten, waaronder smartphones, tablets en laptops, dit maakt onze Speedtest de perfecte keuze  voor het testen van uw telefoon en WiFi verbindingen. Of u nou thuis, op kantoor of onderweg bent, onze speedtest helpt u dag in dag uit.

Hoe werkt de speedtest? Om de speedtest te beginnen druk op: GA

Onze internet speedtest meet: uploadsnelheid, downloadsnelheid en de ping van uw internetverbinding. Zo controleert u of deze internetsnelheid overeenkomt met de snelheid van uw huidig afgesloten internetabonnement bij uw provider.  De simpele speedtest van ons meet op een veilige en privacy verantwoorde manier uw internetsnelheid. Deze gegevens worden niet gedeeld of opgeslagen, en alleen met u gedeeld.

Wat is een goede internetsnelheid?

Welke internetsnelheid u nodig heeft, hangt volledig af van uw internetgebruik. Lees hier welke internetsnelheid u precies nodig bent voor uw huishouden. Streamt of download u regelmatig in hoge resolutie zoals 4K, en zitten er maken er meerdere personen gebruik van uw internetverbinding? Het is dan verstanding om minimaal een 250 Mpbs verbinding te kiezen. Misschien bent u hier wel om het streamen, internetten of gamen niet lekker gaat met meerdere mensen, bekijk dan voordal de uploadsnelheid die de speedtest aangeeft goed. Deze is vaak dan te weinig of laag voor het aantal personen en opdrachten op uw internetverbinding.

Wat zijn goede speedtest resultaten

Voor de gemiddelde internet gebruiker is een internetsnelheid tussen de 50 tot 100 Mbit/s download snelheid normaal. Voor upload snelheid is een gemiddelde snelheid van 20 tot 40 Mbit/s gebruikelijk. Door het doen van de speedtest kunt u ook gelijk controleren of de snelheid overeenkomt met de beloofde internetsnelheid die is gemaakt door uw internetprovider.

Wat bepaalt uw internetsnelheid?

Het type internetaansluiting dat u heeft uitgekozen samen met het bijbehorende abonnement, maken samen de belangrijkste factoren. Vooral met het moderne glasvezelinternet haalt u het maximale uit uw internetverbinding. Kabelinternet en DSL zijn de oudere en iets tragere internetverbinding opties. Daarbij komt ook nog hoe verder uw woning zich bevindt van de wijkcentrale, hoe meer u te maken krijgt met snelheidsverlies van uw internetverbinding. Mocht dat zo zijn dan zal u dat terug vinden in de speedtest, doormiddel van een lagere up en download snelheid.

Onafhankelijke speedtest internet

Bij vergelijkprovidersnel.nl vindt u een onafhankelijke speedtest, net zoals bij onze aangeboden provider abonnementen zijn wij compleet onpartijdig en hebben geen affiliate met derde partijen of bedrijven. De provider speedtest wordt wel mede mogelijk gemaakt door Ookla, zij bieden deze speedtest geheel gratis aan voor uw gebruik.

Wat is de snelst mogelijke internet verbinding voor Nederlandse consumenten?

De hoogst mogelijke internetsnelheid voor een Nederlandse consument hangt af van het type technologie dat wordt gebruikt en de specifieke internetprovider (ISP). Over het algemeen zijn de hoogste internet snelheden in Nederland op dit moment beschikbaar via het glasvezelnetwerk, die snelheden tot 10 Gbps (gigabits per seconde) op het moment kan aanbieden.

Niet alle gebieden in Nederland hebben echter toegang tot glasvezelnetwerken en de beschikbaarheid van deze snelle internetverbindingen kan per locatie verschillen. In gebieden waar geen glasvezelnetwerken beschikbaar zijn, kunnen andere technologieën zoals kabel of DSL (digital subscriber line) worden gebruikt om internetdiensten aan te bieden. Deze technologieën kunnen snelheden tot 1 Gbps of meer bieden, afhankelijk van de specifieke provider en het abonnement.

De werkelijke internetsnelheden kunnen verschillen bij de Speedtest van de beloofde internet snelheden, afhankelijk van verschillende factoren, waaronder de afstand tot de infrastructuur van de internetprovider, het aantal gebruikers op het netwerk op een bepaald moment en de kwaliteit van de verbinding.

Wifi Speedtest

Heeft u last van trage internet die uw online activiteiten verstoren? Gefrustreerd door het bufferen van video’s, trage laadtijden en verbroken verbindingen? Het is misschien tijd om een wifi-speedtest uit te voeren om te zien hoe uw wifi & internetverbinding presteert.

Onze wifi speed test is de perfecte oplossing om snel en eenvoudig de snelheid van uw internetverbinding te checken. Met slechts één paar klik kunt u uw download- en uploadsnelheden zien.

Onze speedtest is niet alleen snel en gebruiksvriendelijk, hij is ook helemaal gratis. U hoeft geen software te downloaden of een account aan te maken op vervelende spam websites. Klik op de knop “GA” om te beginnen.

Of u nu een gematigde internetgebruiker bent of een ervaren gebruiker die afhankelijk is van hoge snelheden voor werk of entertainment, onze wifi speedtest is een waardevol hulpmiddel om al uw  internetverbinding gemakkelijk te controleren. Wacht dus niet langer – probeer onze speedtest uit en kijk hoe uw wifi-verbinding vandaag presteert!

Gratis speedtest voor internet providers

Onze gratis speedtest is de perfecte gratis tool om snel en nauwkeurig je internetsnelheden te meten. Druk simpel op de knop “GA” en probeer onze gratis speedtest uit. De speedtest kan gebruikt worden op alle apparaten zelfs op mobiele telefoons of tablets! U kunt altijd vertrouw op de nauwkeurigheid van onze speedtest resultaten, aangezien onze snelheidstest niet wordt beïnvloed door derden partijen.

Het belang van een goeie internet snelheid

Internetsnelheid is een belangrijke factor, wij vinden dit tegenwoordig ook terug in een groot aantal aspecten van ons leven. Ik zal een aantal voorbeelden geven:

Online werken: Als u op afstand werkt of voor uw werk afhankelijk bent van internet, is een snelle en betrouwbare internetverbinding essentieel. Lage internet snelheden kunnen het moeilijk tot bijna onmogelijk maken om uw werk efficiënt uit te voeren, zoals het downloaden en bewerken van grote bestanden of het deelnemen aan videoconferenties met belangrijke stakeholders.

Onderwijs: leerlingen van alle leerstromen vertrouwen tegenwoordig op internet voor onderzoek, online lesstof en communicatie met docenten en klasgenoten voor projecten. Internet snelheden die te traag zijn, kunnen zelfs soms de kleinste bestanden niet eens downloaden en blokkeren de toegang tot leermiddelen of deelname aan online lessen.

Entertainment: het streamen van films, tv-programma’s en muziek vereist een snelle internetverbinding om buffering en andere laad problemen te voorkomen. Lage snelheden kunnen het zeer frustrerend of zelfs onmogelijk maken om van uw favoriete entertainment te genieten.

Communicatie: internet is de manier waarop iedereen in contact blijft met vrienden en familie, sociale media, berichten-apps en videogesprekken. Lage internet snelheden kunnen het moeilijk maken om normaal met anderen te communiceren. Haperende en wegvallende lijnen en video’s worden blokkerig.

E-commerce: Elk jaar op rij wordt er meer online gewinkeld, zowel voor het gemak maar ook vanwege de pandemie die we achter de rug hebben. Lage internet snelheden kunnen het frustrerend maken om online producten te bekijken en te kopen. Ook kan soms de betaling fout gaan door een wegvallende verbinding en moet alles opnieuw ingevoerd worden i.v.b.m extra beveiliging.

Zoals u kunt zien aan de voorbeelden is een stabiele internetverbinding van belang en kan het een aanzienlijke invloed hebben op veel aspecten van ons leven. Daarom is het belangrijk om ervoor te zorgen dat u ook een snelle en betrouwbare internetverbinding heeft om alles soepel te laten verlopen. Daarom kunnen wij u aanbevelen altijd een glasvezel internet verbinding te kiezen.

// FAQ

Veelgestelde vragen over een internet speedtest

Wat is een internet speedtest precies

Een internet speedtest is een tool die uw internetverbinding meet en de resultaten weergeeft in de vorm van upload- en download snelheden. Deze snelheden worden gemeten in megabits per seconde (Mbps). Bij een internet speedtest wordt er een verbinding gemaakt met een server die ver weg staat, en wordt er gekeken hoe snel data tussen uw apparaat en de server verstuurd kan worden.

 

Hoe werkt een internet speedtest

Een internet speedtest werkt door te meten hoe snel data tussen uw apparaat en een verafgelegen server verstuurd kan worden. Er worden twee soorten snelheden gemeten: de uploadsnelheid en de downloadsnelheid. De uploadsnelheid is de snelheid waarmee u data vanaf uw apparaat naar de server kunt versturen, terwijl de downloadsnelheid de snelheid is waarmee u data vanaf de server naar uw apparaat kunt ontvangen.

 

Hoe vaak moet ik mijn internet speedtest uitvoeren

Het is aan te raden om uw internet speedtest minimaal één keer per maand uit te voeren. Dit helpt u om eventuele problemen met uw verbinding op te sporen en op te lossen. Als u merkt dat uw snelheid afneemt, neem dan contact op met uw internetprovider om te vragen of er problemen zijn met de verbinding of of er iets anders aan de hand is.

 

Wat betekenen de resultaten van mijn internet speedtest?

De resultaten van uw internet speedtest geven aan hoe snel uw uploadsnelheid en downloadsnelheid zijn. Deze snelheden worden gemeten in megabits per seconde (Mbps). Houd er rekening mee dat deze snelheden afhankelijk zijn van vele factoren, waaronder de afstand tot de server, het aantal gebruikers op het netwerk en de kwaliteit van uw router.

 

Wat is een goede internet snelheid?

Een goede internet snelheid is afhankelijk van uw specifieke situatie en gebruiksdoelen. Als u alleen gebruik maakt van internet voor basisdiensten zoals e-mail en webbrowsen, dan is een snelheid van minimaal 10 Mbps voldoende. Als u echter veel online video's streamt of online games speelt, dan is een snelheid van minimaal 100 Mbps aan te raden. Ook als er meerdere mensen tegelijkertijd gebruik maken van het internet in huis, is een hoger bandbreedte aan te raden. Lees hier welke internet snelheid u nodig bent.

 
 

 

Mijn internetsnelheid is lager dan verwacht

Als uw internet snelheid lager is dan verwacht, kan dit verschillende oorzaken hebben. Het kan bijvoorbeeld zijn dat er problemen zijn met uw internetprovider of dat er teveel gebruikers op het netwerk zijn. Het kan ook zijn dat er problemen zijn met uw router of dat er problemen zijn met de kwaliteit van uw draadloze verbinding. Neem contact op met uw internetprovider om te vragen of er problemen zijn en om hulp te vragen bij het oplossen van deze problemen.