Ziggo logo svg

Ziggo glasvezel – een technologie die de toekomst is voor internetverbindingen en die onze manier van communiceren en online leven verandert. Als schrijver heb ik het geluk om mijn gedachten en woorden met u te kunnen delen, en als medewerker van Vergelijkprovidersnel.nl heb ik de kennis om u te helpen bij het maken van de juiste keuze voor uw internetverbinding.

Glasvezel is een uiterst efficiënte manier om grote hoeveelheden gegevens over lange afstanden te verzenden. Het is dan ook niet verwonderlijk dat Ziggo deze technologie gebruikt voor haar GigaNet glasvezel-kabel netwerk. En dat is nog niet alles: Ziggo biedt ook SmartWifi aan, zodat u altijd en overal in huis van een sterke internetverbinding kunt genieten.

 

// Ziggo

Kies voor Ziggo Glasvezel: Betrouwbaar, Snel en Smart

Beste lezer, u bent op zoek naar een betrouwbare en snelle internetprovider voor uw bedrijf. Wellicht heeft u al verschillende opties overwogen, maar overweegt u nog de keuze voor Ziggo Glasvezel. Laten we de voordelen en verschillen eens op een rijtje zetten.

Glasvezel: de ideale techniek voor het verzenden van veel data

Van onze datacenters tot de straatkast ligt glasvezel. Deze techniek is ideaal voor het overbruggen van grote afstanden en het versturen van veel data. Daarnaast is glasvezel minder storingsgevoelig dan kabelverbindingen. Kortom, met Ziggo Glasvezel bent u verzekerd van een stabiele en snelle internetverbinding.

GigaNet Ziggo Glasvezel-kabel netwerk en SmartWifi

In ons glasvezelkabelnetwerk wordt de techniek van glasvezel en coaxkabel slim gecombineerd voor een perfecte verbinding. We gebruiken de technische voordelen van beide kabels voor stabiel en snel internet. Zo krijgt u altijd de snelheid die u nodig heeft voor uw bedrijf. Daarnaast bieden wij SmartWifi, waarmee u eenvoudig uw wifi-netwerk kunt optimaliseren en bijvoorbeeld de snelheid en dekking kunt verbeteren.

Service zoals u dat wilt: Chat 24/7 met onze klantenservice

Wij begrijpen dat u als ondernemer behoefte heeft aan een goede service. Daarom bieden wij u 24/7 de mogelijkheid om contact met onze klantenservice op te nemen. Onze medewerkers helpen u graag verder met uw vragen en problemen.

Snelheden tot 1 Gbit/s

Met Ziggo Glasvezel bent u verzekerd van een snelle internetverbinding. Ziggo biedt snelheden tot 1 Gbit/s aan, hiermee zal u zonder problemen grote bestanden kunt verzenden en ontvangen. Zo bespaart u tijd en kunt u efficiënter werken.

Wat is beter Ziggo of KPN glasvezel?

Wanneer we KPN en Ziggo glasvezel vergelijken, zijn er enkele opvallende verschillen.

Allereerst zijn de snelheden van Ziggo aanzienlijk hoger dan die van KPN. Met Ziggo glasvezel kunt u snelheden tot 1 Gbit/s behalen, terwijl KPN maximaal 500 Mbit/s biedt. Dit betekent dat u bij Ziggo sneller kunt downloaden en uploaden, wat vooral handig is als u vaak grote bestanden moet versturen.

Daarnaast maakt Ziggo gebruik van een slimme combinatie van glasvezel- en coaxkabeltechnologie, waardoor het netwerk zeer stabiel en betrouwbaar is. Dit betekent minder storingen en snellere internetverbindingen.

Verschillen KPN en Ziggo

Wat televisiekwaliteit betreft doet KPN Glasvezel het iets beter (7,9) dan KPN DSL (7,7). Ziggo scoort een 7,7. Qua storingsmeldingen voor tv zitten KPN en Ziggo dit kwartaal dicht bij elkaar: 12% (KPN Glasvezel en KPN DSL) en 13% voor Ziggo.

Is KPN glasvezel sneller dan Ziggo?

Zoals eerder vermeld biedt Ziggo hogere snelheden dan KPN, dus het antwoord is nee, KPN glasvezel is niet sneller dan Ziggo glasvezel.

Glasvezelkabel van Ziggo

Ziggo maakt gebruik van een state-of-the-art glasvezelkabelnetwerk dat zich uitstrekt van de datacenters tot de straatkast en uiteindelijk naar uw huis of kantoor. Het glasvezelnetwerk is ideaal voor het overbruggen van grote afstanden en het versturen van grote hoeveelheden data, terwijl de coaxkabeltechnologie zorgt voor betrouwbare en stabiele internetverbindingen.

Voordelen van Ziggo glasvezel internet

Het gebruik van het Ziggo glasvezelkabelnetwerk biedt tal van voordelen. Zo kunt u rekenen op hoge snelheden tot 1 Gbit/s, wat betekent dat u moeiteloos grote bestanden kunt versturen en streamen zonder enige vertraging. Daarnaast is het netwerk zeer stabiel en betrouwbaar, wat betekent dat u minder kans hebt op storingen en onderbrekingen in uw internetverbinding.

Daarnaast kunt u ook profiteren van SmartWifi-technologie, waarmee u altijd en overal in huis snel en betrouwbaar internet hebt. Met de Ziggo app kunt u bovendien eenvoudig uw internetverbinding beheren en eventuele problemen snel oplossen.

Conclusie over Ziggo Glasvezel

Als u op zoek bent naar een internetprovider die snel en betrouwbaar internet biedt, is Ziggo Glasvezel zeker een goede keuze. Het GigaNet Ziggo Glasvezel-kabel netwerk is van hoge kwaliteit en biedt snelheden tot 1 Gbit/s. Dankzij de combinatie van glasvezel- en coaxkabeltechnologieën zorgt Ziggo voor een stabiele internetverbinding die geschikt is voor zowel persoonlijk als zakelijk gebruik.

Bovendien biedt Ziggo slimme software, genaamd SmartWifi, die ervoor zorgt dat u altijd het beste wifi-signaal heeft. Met de Ziggo app kunt u uw internetverbinding beheren en technische ondersteuning krijgen wanneer dat nodig is. De klantenservice van Ziggo is ook beschikbaar via chat, 24/7, om u te helpen bij eventuele problemen.

Als we kijken naar de verschillen tussen Ziggo en KPN glasvezel, biedt Ziggo glasvezel internet vergelijkbare snelheden en storingspercentages. KPN heeft iets betere televisiekwaliteit dan Ziggo, maar het verschil is niet enorm.

Al met al biedt Ziggo Glasvezel betrouwbaar, snel en stabiel internet, waardoor het een solide keuze is voor iedereen die op zoek is naar een hoogwaardige internetverbinding.

 

// review

Trustpilot

TrustScore 4 uit 5

Klanten geven Vergelijkprovidersnel.nl een
gemiddelde score van 4,4/5!

 

// FAQ

Veelgestelde vragen over Ziggo Glasvezel

Ben ik verplicht om een aansluiting op glasvezel te nemen?
 

 

Wat doet Ziggo met glasvezel?

Ziggo is momenteel bezig met het aanbieden van glasvezelabonnementen in specifieke regio's in Nederland. Dit gebeurt echter niet via een eigen glasvezelnetwerk, maar via de netwerkinfrastructuur van partnerbedrijven. Ziggo biedt daarnaast ook hybride oplossingen aan, waarbij gebruik wordt gemaakt van zowel het kabelnetwerk als glasvezel.