Ziggo logo svg

In deze tijd waarin we massaal thuiswerken en digitaal verbonden zijn, is een snelle en stabiele internetverbinding essentieel. Als u klant bent bij Ziggo, is het belangrijk om regelmatig uw internetsnelheid te testen. En daarvoor kunt u bij ons terecht. GA naar de speedtest hierdonder!

// Ziggo

Waarom is het testen van uw internetsnelheid belangrijk?

U wilt natuurlijk dat uw internetverbinding snel genoeg is om comfortabel te kunnen werken, streamen, gamen en surfen. Als u merkt dat uw internetverbinding trager is dan verwacht, kan het zijn dat u niet de maximale snelheid krijgt waarvoor u betaalt. Ook kan het zijn dat uw internetverbinding niet optimaal werkt, bijvoorbeeld doordat uw modem of router verouderd is.

Hoe werkt de Ziggo Speedtest?

U kunt simpel zelf een speedtest uitvoeren om te zien hoe snel uw internetverbinding is. Dit doet u door bovenin deze pagina op de “GA” knop te drukken. Het resultaat van de Speedtest geeft aan hoe snel uw internetverbinding is in megabits per seconde (Mbps). Dit is de eenheid waarin internetsnelheid wordt uitgedrukt.

Onafhankelijke Speedtest Ziggo

Heeft u misschien de Speedtest op de website van Ziggo zelf gedaan, maar lijken de resultaten niet te kloppen? Of als u het idee heeft dat u niet de maximale snelheid krijgt waarvoor u betaalt? In dat geval raden wij aan om onze onafhankelijke Ziggo Speedtest te doen. Zo weet u zeker dat u een betrouwbaar en onafhankelijk resultaat krijgt.

Tips voor het optimaliseren van uw internetsnelheid

Als uw internetsnelheid lager is dan verwacht, zijn er een aantal dingen die u kunt doen om dit te verbeteren:

  • Zorg dat u de laatste versie van Windows of Apple IOS gebruikt. Op oudere apparaten kunt u deze versies niet gebruiken en die zijn daardoor vaak trager.
  • Probeer het met een andere internetkabel of koop een nieuwe kabel bij een webshop.
  • Verwijder cookies en leeg de cache van de internetbrowser die u gebruikt hebt.
  • Doe de test in een andere internetbrowser, bijvoorbeeld Chrome of Edge.
  • Zorg dat u geen VPN aan hebt staan als u de test doet.

Speedtest Ziggo op verschillende apparaten

Bij Vergelijkprovidersnel.nl kunt u niet alleen een onafhankelijke Speedtest uitvoeren op uw laptop of desktopcomputer, maar ook op uw tablet, telefoon en Android-apparaat. Zo weet u zeker dat u een volledig beeld krijgt van de snelheid van uw internetverbinding.

Conclusie

Een snelle en stabiele internetverbinding is belangrijk in deze tijd waarin we massaal thuiswerken en digitaal verbonden zijn. Als u klant bent bij Ziggo, is het belangrijk om regelmatig uw internetsnelheid te testen. Met de Ziggo Speedtest kunt u snel en eenvoudig zien hoe snel uw internetverbinding is. Maar als u het idee heeft dat u niet de maximale snelheid

// FAQ

Veelgestelde vragen over Ziggo Speedtest

Ik heb nog geen internet van Ziggo. Wanneer kan ik overstappen?
 

 

Wat voor internetverbinding biedt Ziggo?

Ziggo biedt internet via de kabel, wat betekent dat de internetverbinding loopt via de televisiekabel. Dit zorgt voor een stabiele en snelle verbinding.

 

Wat is de meerwaarde van zeer snel internet?

Zeer snel internet biedt talloze voordelen, zoals sneller downloaden en uploaden van bestanden, betere kwaliteit van videostreaming en gamen zonder haperingen. Ook wordt het delen van de internetverbinding met andere apparaten gemakkelijker en soepeler.

 

Uit welke internetsnelheid kan ik kiezen bij Ziggo?

Bij Ziggo kunt u kiezen uit verschillende internetsnelheden, afhankelijk van uw behoeften en budget. De beschikbare opties variëren van 25 Mbps tot 1000 Mbps, met diverse pakketten en prijzen.

 

// review

Trustpilot

TrustScore 4 uit 5

Klanten geven Vergelijkprovidersnel.nl een
gemiddelde score van 4,4/5!